Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 3 april 2009.

Natuurproject zet een boompje op met de Peerse jeugd

Op donderdag 2 april werden er in de Voortstraat in Peer onder een staalblauwe hemel een kleine 3.000 zomereiken geplant door het Natuurproject van de dienst Tewerkstelling en Opleiding.

Zij werden hierin bijgestaan door een 25-tal enthousiaste leerlingen van het vijfde leerjaar van lagere school De Puzzel van Kleine Brogel.

De dag ervoor hadden de natuurarbeiders van Welzijnsregio al een aantal plantgaten geboord. Hierdoor ging het planten snel vooruit.

Ieder boompje werd bovendien voorzien van wildbescherming. Ook Schepen van leefmilieu Rudi Vanhees kwam een handje toesteken. Het bos, met een oppervlakte van 1,15 hectare, moest aangeplant worden als compensatie voor elders gerooide bomen.

Dit was opnieuw een interessante opdracht van het Natuurproject van Welzijnsregio Noord-Limburg dat fungeert als werkervaringsproject.

In opdracht van de Noord-Limburgse gemeenten worden werkzaamheden uitgevoerd in natuurgebieden en bossen. Ecologische en sociale doelstellingen worden hier verenigd.

Met deze boomplantactie in samenwerking met de schooljeugd kwam daar nog een nobele sensibiliserende doelstelling bovenop.

Voor meer info over het natuurproject, zie: